MAQSUD SHAYXZODA IJODINING YOSHLAR TARBIYASIDAGI O’RNI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlar o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
O‘zbek eli orasida o‘zining xizmatlari, yurtga sadoqati bilan tanilgan Maqsud Shayxzoda buyuk qalb egasi. Unga panoh bo‘lib, bag‘riga olgan yurtga sadoqati, tiriklik, yashashning, ona zamin tuprog‘ida turib nafas olishning o‘zi baxt ekani, umrning qimmatliligi, insonning o‘tkinchi bir zarraligini samimiy misralarda, go‘zal satrlarda muhrlab qoldirdi.