SUV RESURSLARIDAN FOYDALANISHNNI MATEMATIK MODELLASHTIRISH: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
О‘zbekiston va qо‘shni mamlakatlarda suv resurslaridan foydalanish bо‘yicha tahliliy sharh о‘tkazildi va mintaqadagi daryolarning shakllanishi asosan tog‘li qismida, yog‘ingarchilik bug‘lanish tufayli sugorish va boshka xolatlar uchun foydalanishi qayd etilgan. Suv resurslarining respublikada yil sayin kamayishi, mintaqa suv stressi va uning (suv) tanqisligi yuqori bо‘lgan mamlakatlar guruhiga kiritilgan. Suv resurslaridan samarali foydalanish uchun deterministik-stoxastik modellardan foydalanib suv istemoliga mos tadqiqotlarni tashkillashtirish lozimligi ko‘rsatilib o‘tilgan.