IQTISODIYOTNING RIVOJLANISHIDA KLASTER TIZIMINING O’RNI VA AHAMIYATI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada yangi iqtisodiy tuzilmalarni shakllantirishning klaster tamoyili asoslab berilgan. Tarmoqli tuzilmalarni yaratishning shart-sharoitlari, sabablari va mexanizmlari tahlil qilingan. Klaster sxemasi asosida ishlab chiqarishning xususiyatlari, afzalliklari hamda ular faoliyatini rivojlantirishga to‘sqinlik qiluvchi omillar tahlil qilingan. В статье обосновывается кластерный принцип формирования новых экономических структур. Анализируются условия, причины и механизмы создания сетевых структур. На основе кластерной схемы проанализированы характеристики и преимущества производств, а также факторы, препятствующие развитию их деятельности. The article substantiates the cluster principle of the formation of new economic structures. The conditions, reasons and mechanisms for creating network structures are analyzed. Based on the cluster scheme, the characteristics and advantages of industries, as well as factors hindering the development of their activities, are analyzed.