UNRAVELING THE ENIGMA OF HOMONYMS: EXPLORING A LINGUISTIC PHENOMENA: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Omonimlar, bir xil imlo yoki talaffuzga ega bo'lgan, ammo o'ziga xos ma'noga ega bo'lgan hayratlanarli til hodisasi boʻlib uzoq vaqtdan beri tilshunoslarni, shoirlarni va til ixlosmandlarini hayratda qoldirib kelmoqda. Ushbu maqolada omonimlarning teran jihatlariga chuqur kirib borish, ularning murakkab tomonlarini ochib berish, ularning tildagi o‘rni o‘rganilib, qiziqarli til hodisalariga oydinlik kiritiladi.Homonyms, those perplexing linguistic creatures that share the same spelling or pronunciation but possess distinct meanings, have long fascinated linguists, poets, and language enthusiasts alike. This article delves into the depths of homonyms, unraveling their complexities, exploring their role in language, and shedding light on their intriguing linguistic phenomena.