TASHQI SAVDO SIYOSATI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu tezisda tashqi savdo siyosatining nozik jihatlari va uning iqtisodiy o‘sish va taraqqiyotga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot savdo siyosati, xalqaro savdo dinamikasi va ularning milliy iqtisodiyotlarga ta'siri o'rtasidagi munosabatlarni tushunishga qaratilgan. Turli amaliy tadqiqotlar va empirik ma'lumotlarni o'rganish orqali ushbu tadqiqot davlatlar tashqi savdoni optimallashtirish uchun foydalanadigan strategiyalarni, ular duch keladigan qiyinchiliklarni va ularning siyosiy qarorlari natijalarini yoritishga intiladi.This thesis examines the nuances of foreign trade policy and its impact on economic growth and development. The study aims to understand the relationship between trade policy, international trade dynamics and their impact on national economies. By examining various case studies and empirical data, this study seeks to shed light on the strategies countries use to optimize foreign trade, the challenges they face, and the outcomes of their policy decisions.