KORPORATIV MIJOZLARGA KREDIT XIZMATLARINI KO‘RSATISH AHAMIYATI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada kredit va bank xizmatlari tushunchasi, uning zamonaviy tijorat banklari faoliyatidagi roli va o’rni, korporativ mijozlarga kredit xizmatlarini rivojlantirishning asosiy yo’nalishlari, afzalliklari va kamchiliklari, korporativ mijozlarga kredit xizmatlarini ko’rsatishda uchraydigan ba’zi muammolar o’rganib chiqilgan va bu muammolarni hal etish uchun ba’zi amaliy taklif va tavsiyalar berilgan. O‘zbekiston tijorat banklari amaliyotida korporativ mijozlarni kreditlash haqidagi barcha to‘plangan statistik ma’lumotlar asosida tahlil qilingan.This article examines the concept of credit and banking services, its role and role in the activities of modern commercial banks, the main directions, advantages and disadvantages of the development of credit services to corporate clients, some problems encountered in the provision of credit services to corporate clients, and some practical suggestions and recommendations are given to solve these problems.In the practice of commercial banks of Uzbekistan, it was analyzed on the basis of all accumulated statistics on the lending of corporate clients.