RADIOAKTIV NURLANISHNING TURLARI VA ULARNING INSON HAYOTIDAGI TUTGAN OʻRNI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada biz radioaktiv nurlanishning uchta asosiy turini- alfa zarralari, beta zarralari va gamma nurlarini o'rganamiz va ularning xususiyatlari, manbalari va tirik organizmlar bilan o'zaro ta'sir qilish mexanizmlarini muhokama qilamiz. Tibbiyotda, energiya ishlab chiqarishda va ilmiy tadqiqotlarda radioaktiv nurlanishning turli rollarini o'rganib chiqib, biz ushbu turdagi nurlanishlar inson hayotiga ijobiy va salbiy ta'sir ko'rsatishi va shakllantirilishi haqida to'liq ma'lumot berishni maqsad qilganmiz.