O‘ZBEKISTONDA SOLIQ MA’MURCHILIGIDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARNING ZARURLIGI VA UNING ILMIY-NAZARIY TAHLILI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur maqolada, coliq ma’muriyatchiligini raqamlashtirish asosida qonunchilikka rioya etish va ma’muriy xarajatlarni kamaytirish, ko‘proq daromadlarni samaraliroq yig‘ish, shaffoflik va soliq to‘lovchilarga xizmat ko‘rsatishni yaxshilash nazarda tutilgan. Bugungi kunda soliq ma’muriyatchiligi doirasida soliqlar tuzilmasini optimallashtirish, ularni undirish, soliq hisobi va hisobotini yuritish mexanizmini takomillashtirish, soliq to‘g‘ri hisoblanishi, o‘z vaqtida va to‘liq to‘lanishi, soliq to‘lovchilarning soliq qonunchiligida belgilangan huquq va majburiyatlariga rioya etilishini nazorat qilish, soliq tushumlarini turli darajadagi byudjetlar o‘rtasida taqsimlash, natijalarni yig‘ish va tahlil qilish, soliqqa tortish jarayonining barcha ishtirokchilarining soliq munosabatlarini uyg‘unlashtirish bo‘yicha tadqiqotlar olib borish nazarda tutilgan.