OZUQABOP O`SIMLIKLARNI YETISHTIRISHDA MA`DAN O`G`ITLARNI AHAMIYATI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Respublikamizda aholi extiyojlarini ekologik jihatdan sof oziq-ovqat va chorva mahsulotlariga bo‘lgan extiyojlarini qondirishda ekinlardan sifatli yuqori hosil olish qishloq xo‘jaligi xodimlarini dolzarb vazifalaridan biri bo‘lib hisoblanadi. Ilmiy adabiyotlarda o‘simliklarning o‘sishi va rivojlanishida o‘g‘itlardan turli me`yorlarda berilganda, bir xilda berilganga nisbatan sifatli, yuqori hosil olish mumkinligi ta’kidlangandir.