INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA SHART MAYLINING QIYOSIY TAHLILI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada mualliflar hozirgi ingliz va o‘zbek tillarida shart maylining qiyosiy tahlili usullardan foydalanish komponentlari haqida o‘z mulohazalarini bayon qilishga harakat qilgan. Bunda mualliflarning diqqat markazida ingliz va o‘zbek tillarida shart maylining qiyosiy tahlili asosiy tadqiqot materiali sifatida o‘rganilgan. Maqolani tayyorlash jarayonida muallif ingliz va o‘zbek tilshunoslarining qarashlariga tanqidiy yondoshgan va o‘z mulohazalarini dadil bayon qilgan. Maqola ingliz va o‘zbek tili leksikologiyasini o‘rganuvchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.