LEARNING METHODS OF ENGLISH IN UZBEKISTAN: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
The article analyzes the global position, the dominant business and socio-economic lingua-franca of the English language in the contemporary world and the factors that contribute to this phenomenon. The article also analyzes the current policy and practice of teaching English in Uzbekistan, educational reforms in the country in the light of modern requirements.В статье анализируется глобальное положение, доминирующий бизнес и социо-экономический лингва-франка английского языка в современном мире и факторы, способствующие этому явлению. Также рассматривается текущая политика и практика преподавания английского языка в Узбекистане, образовательные реформы в стране в свете современных требований.Maqola bugungi dunyoda ingliz tilining global pozitsiyasini, asosiy biznes va ijtimoiy-iqtisodiy lingua-franca sifatini, shu fenomenning sabablari haqida tahlil qiladi. Maqola shuningdek, O'zbekistonda ingliz tilini o'qitishning joriy siyosati va amaliyoti, mamlakatdagi ta'lim islohotlari, joriy talablarga muvofiq modern zaruratlarning nurida tahlil qiladi.