,,ALPOMISH" DOSTONIDA ISHLATILGAN AYRIM ARXAIK SO'ZLAR VA IBORALARNING ISHLATILISHI VA ULARGA SHARH.: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada ,,Alpomish" dostonida qo`llanilgan arxaik so`zlar va ularga ta`rif berib o`tilgan. Qolaversa, milliy urf-odatlar va an`analar hamda ularga tavsif berib o`tilgan.