O’ZBEK VA HIND XALQLARI MADANIYATIGA OID TERMINLAR: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Bu maqolada o`zbek va hind xalqlari o`rtasidagi madaniyatlarga xos so`zlar taqqoslangan bo`lib, eng ko`p qo`llaniladigan to`y marosimlariga oid atamalarga ham izohlar berib o`tilgan. Garchi ushbu ikki mamlakat osiyo mintaqasida joylashgan bo`lsada, ular o`rtasidagi tafovut juda yuqori bo`lib, din va iqlimi jihatlariga ko`ra ham ancha farqlanadi.