MAMLAKATIMIZDA UY-JOY KAMMUNAL SOHASIDAGI O`'ZGARISHLAR: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
O‘zbekistonda uy-joy kommunal xo‘jaligi sohasida bir qancha o‘zgarishlar yuz berdi. Jumladan, uy-joydan foydalanish idoralari (JEK) o‘rniga xususiy uy-joy mulkdorlari shirkatlarining tashkil etilishi bu sohadagi o‘zgarishlarni boshlab berdi. Natijada, uy-joy fondlari boshqaruvi ma’lum shartnomalar asosida amalga oshirila boshladi.A number of changes have taken place in the field of housing and communal economy in Uzbekistan. In particular, the establishment of private housing owners' associations instead of housing use offices (JEK) initiated changes in this field. As a result, management of housing funds began to be carried out on the basis of certain contracts.В сфере жилищно-коммунального хозяйства Узбекистана произошел ряд изменений. В частности, изменения в этой сфере положило создание ассоциаций собственников частного жилья вместо контор жилищного пользования (ЖИК). В результате управление жилищными фондами стало осуществляться на основе определенных договоров.