TADBIRKORLIK SUBYEKTLARINI TOIFALARGA AJRATISH. SOLIQ REJIMLARINING XALQARO TAJRIBASI.: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur tezis ishi tadbirkorlik subyektlarini turli toifalarga ajratishning asosiy mezonlari va soliq rejimlarining xalqaro tajribasi haqida batafsil tahlil qiladi. Tadbirkorlik faoliyatining turli shakllari va hajmi, ularning iqtisodiyotdagi roli, shuningdek, turli mamlakatlarda qo'llanilayotgan soliq tizimlari va ularning tadbirkorlik subyektlari faoliyatiga ta'siri ko'rib chiqiladi. Tahlil shuningdek, soliq yuklamasining optimallashtirilishi, soliq imtiyozlari va rag'batlantirish choralari, shaffof soliq siyosati va elektron soliq tizimlarining joriy etilishi kabi zamonaviy yondashuvlar ustida ham to'xtaladi. Ishda turli mamlakatlardagi soliq siyosatining samaradorligi va tadbirkorlik muhitiga ta'siri tahlil qilinadi, shuningdek, soliq tizimlarining global iqtisodiyotdagi integratsiya jarayonlariga moslashuvchanligi baholanadi. Natijada, tadbirkorlik subyektlarini toifalarga ajratish va soliq rejimlarining xalqaro tajribasi orqali iqtisodiyotning barqaror rivojlanishini ta'minlash yo'llari taklif etiladi.