СУРУНКАЛИ ЮРАК ЕТИШМОВЧИЛИГИ МАВЖУД БЕМОРЛАРДА БУЙРАК ФУНКЦИОНАЛ ЗАХИРАСИНИ АНИҚЛАШДАГИ АХАМИЯТИ: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Буйрак заҳираси - бу буйракнинг гломеруляр фильтрация тезлигини базал қийматлардан максималгача ошириш қобилиятини акс эттиради. Буйракнинг функционал заҳирасининг йўқлиги гиперфилтрация эквивалентнинг мавжудлиги сифатида баҳоланади.Буйрак заҳирасини ўрганиш буйрак касалликларининг патологик механизмларини ўрганишда имконият яратади.