ЎЗБЕКИСТОНДА ЯШИЛ ИҚТИСОДИЁТ СОҲАЛАРИНИ МОЛИЯЛАШТИРИШ АМАЛИЁТИ ТАҲЛИЛИ: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ўзбекистон яшил иқтисодиёт соҳасида ислоҳотларни амалга ошириш бўйича минтақадаги етакчи давлатлардан бири ҳисобланади. Айниқса, охирги йилларда мазкур соҳани молиялаштириш ва самарадорлигини оширишга алоҳида эътибор қаратилмоқда. Хусусан, Ўзбекистон Республикаси Президентининг 2022 йил 2 декабрдаги ПҚ-436-сон “2030 йилгача Ўзбекистон Республикасининг «яшил» иқтисодиётга ўтишига қаратилган ислоҳотлар самарадорлигини ошириш бўйича чора-тадбирлар тўғрисида”ги Қарори қабул қилинди.