АҲОЛИГА МАСОФАВИЙ БАНК ХИЗМАТЛАРИНИ КЎРСАТИШНИНГ ХОРИЖ ТАЖРИБАСИ ВА РИВОЖЛАНИШ ЭВОЛЮЦИЯСИ: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Банк мижозларига интернет орқали банк хизматларини кўрсатиш бу тараққиётнинг навбатдаги муҳум ютуқларидан бири, айниқса бу электрон тижорат ва онлайн банк хизматларининг тараққиётига асос бўлиб хизмат қилди. 1950-йилларнинг охирларида ва 1960-йилларнинг бошларида жараёнларни автоматик равишда текшириши учун MICR, Magnetic Ink Character Recognition ва ERMA каби технологиялар билан банк хизматларини автоматлаштириш ғояси эришиш мақсади бўлган.