ЎЗБЕКИСТОНДА ИСЛОМ МОЛИЯСИНИНГ РИВОЖЛАНТИРИШ ИМКОНИЯТЛАРИ ВА ИСТИҚБОЛЛАРИ: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ўзбекистонда инвестицияларни жалб этиш, муқобил молиялаштириш муассасалари ва воситаларни жорий этишга эътибор қаратилмоқда. Республикада «..илғор халқаро тажриба ва технологияларни жалб қилиш ҳисобига банк хизматлари кўламини кенгайтириш ва сифатини ошириш» вазифаси белгиланган. Ушбу вазифа ижросини таъминлашда муқобил молия муассасаларини ташкил этиш орқали чет эллик инвесторлар ҳамда мамлакат аҳолисининг молиявий муносабатларга жалб этилмаган қисми маблағларини иқтисодиётга сафарбар этиш, ислом молияси муассасаларини мамлакат молия тизимига интеграция қилиш бўйича таклиф ва тавсияларни асослаш, ислом тамойилларига мувофиқ ишловчи молиявий битимларни амалда қўллаш ва анъанавий банкларда «ислом дарча»ларини ташкил этиш энг долзарб масалалардан биридир.