БАНКЛАРДА АХБОРОТ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИНИ ҚЎЛЛАШ ОРҚАЛИ МАСОФАВИЙ БАНК ХИЗМАТ КЎРСАТИШ ТИЗИМЛАРИДАН САМАРАЛИ ФОЙДАЛАНИШ: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Банк тизимида инновацион ахборот технологияларини кенг қўллаш бугунги давр талаби. Шу боис ҳам, мамлакатимизда миллий тўлов тизимини тўлақонли шакллантиришга кенг имконият яратилмоқда. Хўжалик юритувчи субъектлар ўртасида ҳисоб-китобларни аниқ вақт режимида амалга оширувчи бу тизим молия бозори барқарорлигини таъминлашга хизмат қилаётгани билан аҳамиятлидир. Қолаверса, у давлатимиз пул-кредит сиёсатини самарали юритиш, ички ва халқаро тўловларни ўз вақтида амалга ошириш, пул оқимларини бошқариш жараёнига сезиларли таъсир кўрсатмоқда.