TIJORAT BANKLARIDA DEPOZIT SIYOSATINI ISHLAB CHIQISHNI TAKOMILLASHTIRISH.: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqola jahon tijorat banklari uchun depozit siyosati, ularning mablag‘larni qo‘llash va muvofiqlikni ta’minlash, mijozlarni jalb qilish va ularning xizmatlardan qoniqtirishni kuchaytirishni maqsad qilgan.Depozitlar, tijorat banklari uchun ahamiyatli moliyaviy vosita hisoblanadi, chunki ular bankning mablag‘larni to‘plash va ijro etishda asosiy manba bo‘lib xizmat qiladi.