YEVROPA TOPONIMIYASI: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Butun qit'adagi joy nomlarini o'rganuvchi Yevropa toponimiyasi mintaqa tarixi, madaniyati va til xilma-xilligi haqida chuqur ma'lumotga ega. Ushbu maqolada Yevropa toponimiyasining to‘liq tavsifi berilgan, uning kelib chiqishi, evolyutsiyasi va ahamiyati o‘rganilgan. U joy nomlarini shakllantirishga turli ta'sirlar, jumladan, mahalliy tillar, migratsiya, istilolar va madaniy almashinuvlarni o'rganadi. Bundan tashqari, maqola hududiy nizolar, mintaqaviy o'ziga xosliklar va ijtimoiy o'zgarishlarni tushunishda toponimikaning rolini o'rganadi. Turli Yevropa mintaqalaridagi misollarni tahlil qilib, u joy nomlarida kodlangan til, geografiya va inson tajribasi o'rtasidagi murakkab o'zaro bog'liqlikni ta'kidlaydi. Oxir oqibat, ushbu maqola tarixchilar, tilshunoslar, geograflar va Yevropa ning o‘tmishi va bugunining murakkab gobelenlarini ochishga qiziquvchilar uchun boy ma’lumot manbai sifatida Yevropa toponimiyasining ahamiyatini ta’kidlaydi.