ТИЖОРАТ БАНКЛАРИ КРЕДИТ ПОРТФЕЛИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШНИНГ НАЗАРИЙ АСОСЛАРИ: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Кредитлар тижорат банклари активларининг умумий ҳажмида нисбатан юқори салмоқни эгаллаганлиги сабабли, кредит портфелини бошқаришни такомиллаштириш банкнинг ликвидлилиги ва молиявий барқарорлигини таъминлашнинг муҳим омили ҳисобланади. Ушбу мақолада иқтисодий адабиётларда олимларнинг тижорат банкларининг кредит портфели ҳақидаги назарий қарашлари, тижорат банкларининг кредит портфелини бошқариш самарадорлигини ошириш йўллари муҳокама қилинган