ХОРИЖИЙ КРЕДИТ ЛИНИЯЛАРИНИ ЖАЛБ ҚИЛИШ ВА УНИНГ САМАРАДОРЛИГИНИ ОШИРИШ БЎЙИЧА НАЗАРИЙ ҚАРАШЛАР: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Хорижий кредит линиялари хорижий банклар ва халқаро молия институтларининг кредитларини миллий иқтисодиётга жалб қилишнинг дунё амалиётида кенг қўлланилаётган шакли ҳисобланади. Шу сабабли, хорижий кредит линияларини жалб қилиш кўламини кенгайтириш ва жалб қилинган кредитлардан самарали фойдаланишни таъминлаш миллий иқтисодиётни ривожлантиришда муҳим амалий аҳамият касб этади.Иностранные кредитные линии является формой привлечения кредитов иностранных банков и международных финансовых институтов в национальную экономику, которая широко применяется в мировой практике. Поэтому, расширение масштаба привлечения иностранных кредитных линий и обеспечения эффективности использования привлеченных кредитов имеет важное практическое значение в развитии национальной экономики.