ИЖОД ЖАРАЁНИ ВА ШОИР ШАХСИЯТИ: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Мақолада Муҳаммад Ризо Огаҳийнинг ижод жараёнига ва шоир шахсияти уйғунлиги масаласига доир адабий-эстетик қарашлари ҳамда шоир ўз ижодининг шаклланиши, унинг омиллари ва такомили, шеъриятдаги, хусусан, лирикадаги изланишлари ва ижодий жараён таъсири тўғрисидаги фикрларига аҳамият қаратилган.