TALABA YOSHLARNING FAOL FUQAROLIK KOMPETENTLIGINI SHAKLLANTIRISHDA IJTIMOIY - HUQUQIY OMILLAR: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
O'zbekiston Respublikasi fuqarolarining maqsadi erkin, demokratik, insonparvar huquqiy davlat va jamiyatni qurishdir. Bu jamiyatni bunyod etish jarayonida yangi ijtimoiy fuqarolik tarbiyacini tashkil etish vazifalarini yanada murakkablashtiradi. Zero, demokratik, huquqiy jamiyat barpo etilishining muvaffaqiyati fuqarolarning ijtimoiy-siyosiy onglilik darajasi, fuqarolik fazilatlarining qaror topganligi va ijtimoiy faollik ko'rsatkichlariga bog'liq.The goal the citizens of the Republic of Uzbekistan is to build a free, democratic, humane legal state and society. This complicates the task of creating a new social civil educator in the process of building society. After all, the success of the establishment of a democratic, legal society depends on the level of socio-political awareness of citizens, the delermination of civic virtues and indicators of social activity.Цель граждан Республики Узбекистан-построение свободного, демократического, гуманного провового государства и общества. Это усложняет задачу создания нового социального гражданского педагога в процессе построения общества. Ведь успех построения демократического, правового общества зависит от уровня общественно-политического сознания граждан, решимости гражданиских добродетелей и показателей социальной активности.