КУНЖУТНИНГ ТАШКЕНТСКИЙ-122 ВА ҚОРА ШАХЗОДА НАВЛАРИ КЎЧАТЛАРНИНГ УНИБ ЧИҚИШ ДИНАМИКАСИ ҲАМДА КЎЧАТ ҚАЛИНЛИГИ: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ушбу мақолада кунжутнинг Ташкентский-122 ва Қора шахзода навларини Хоразм вилояти тупроқ-иқлим шароитида кўчатларнинг униб чиқиш динамикаси ҳамда кўчат қалинлигига экиш меъёри ва муддатларининг таъсири аниқланган. In this article, the influence of sowing rates and periods on the germination of seedlings and the thickness of seedlings of Tashkentsky-122 and Kara shahzoda varieties of sesame in the soil-climatic conditions of Khorezm region is determined.В данной статье определено влияние норм и сроков посева на всхожесть и густоту всходов кунжута сортов Ташкентский-122 и Кара шахзода в почвенно-климатических условиях Хорезмской области.