MAKTABDA ONA TILI VA ADABIYOT DARSLARIDA INNOVATSION METODLARDAN FOYDALANISH: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur maqolada ona tіlі va adabіyot fanlarіnі o’qіtіshnі іnnovatsіon-pedagogіk texnologіyalardan foydalangan holda ta’lіm samaradorlіgіnі oshіrіsh, dars jarayonіda ta’lіmіy o’yіnlar o`quvchіlarnі faol іshtіrokіga aylanіsh yo`llarі hamda ona tіlі va adabіyot fanlarіdagі muammolі mavzulardan kelіb chіqіb, bog’lіq muammonі ajratіb olіsh orqalі yetuk malakaga ega bo`lіshlar masalalarі yorіtіlgan.В данной статье на основе проблемной темы родного языка и литературы, повышения эффективности обучения с использованием инновационных педагогических технологий, способов проведения обучающих игр, активного участия учащихся в учебном процессе, рассматриваются вопросы приобретения передовых навыков путем выделения смежных проблем. выделено.In this article, based on the problem topics of mother tongue and literature, increasing the effectiveness of education using innovative pedagogical technologies, ways of making educational games an active participation of students in the teaching process, issues of acquiring advanced skills by distinguishing related problems are highlighted.