ЧИНГИЗ АЙТМАТОВ – ХУДОЖНИК ЧЕЛОВЕЧЕСТВА И ПРИРОДЫ: Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada qiziqarli va serqirra ko'rinadigan Chingiz Aytmatov haqida so'z boradi. Ushbu maqsadga erishish uchun, ehtimol, munosabatlar mavzusini o'rganishga yordam beradigan savollar va vazifalar tizimini ishlab chiqishimiz kerak. Quyida mening tadqiqotimni rivojlantirish uchun boshlang'ich nuqta bo'lishi mumkin bo'lgan savollar va vazifalar to'plami keltirilgan: yozuvchining asarlari nuqtai nazaridan "inson va jamiyat", "inson va tabiat" muammolari o'rtasidagi munosabatlarni ochib berish, shuningdek. Ch.Aytmatov haqidagi ilmiy asarlarni jahon madaniyati yutuqlari bilan bog'lash.B данной статье рассматривается о Чингизе Айтматове который звучит интересно и многогранно. Для достижения этой цели нам, вероятно, следует разработать систему вопросов и задач, которые помогут вам глубже исследовать тему взаимосвязей. Ниже представлен набор вопросов и задач, который может послужить отправной точкой для разработки моего исследования: раскрыть взаимосвязи вопросов «человек и общество», «человек и природа» с точки зрения произведений писателя, а также соотнести научные труды об Ч. Айтматове с достижениями мировой культуры.