QOLDIQ TUKDORLI CHIGITNI SAMARALI REGENERATSIYA QILISH MASHINASI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
“O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining, 10.01.2023 yildagi PF-2-sonli farmonida Paxta-to‘qimachilik klasterlari faoliyatini qo‘llab-quvvatlash, to‘qimachilik va tikuv-trikotaj sanoatini tubdan isloh qilish hamda sohaning eksport salohiyatini yanada oshirish chora-tadbirlari to‘g‘risida ushbu sohani rivojlantirishga qaratilgan qator masalalar ko’zda tutilgan. Shu bois paxtani dastlabki ishlash texnologiyasini takomillashtirish lozim