EOZINOFILIYA – JARROHLIK DAVOLANISHDAN SO'NG POLIPOZ RINOSINUSITNING ERTA QAYTALANISHINI PROGNOZ QILISH OMILI. (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Nafas olish tizimi kasalliklari, xususan, polipoz rinosinusit (PRS) va bronxial astma (BA), umumiy kasallanish tuzilmasida birinchi o'rinlardan birini egallaydi. PRSning qaytalanayotgan kechishi, birgalikdagi patologiyaga ega bo'lgan bemorlarda BA ning nazoratga olinmaydigan kechishini belgilaydi. Ushbu kasalliklarni nazoratga olish – bemorlarni davolashning asosiy maqsadi hisoblanadi