HARBIY XIZMATCHILAR SODIR ETADIGAN JINOYATLAR VA ULARNING OLDINI OLISH MASALALARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
ANNOTATSIYA: Harbiy xizmatchilar tomonidan sodir etiladigan jinoyatlar va ularning oldini olish masalalari kriminologiyaning muhim sohalaridan biridir. Harbiy xizmatchilar o‘z vazifalarini bajarishda, ayniqsa, stressli va murakkab sharoitlarda, jinoyatchilikka moyil bo‘lishi mumkin. Bunday jinoyatlar ko‘pincha o‘z xizmat vazifalariga, ijtimoiy va psixologik holatlariga, shuningdek, harbiy tizimdagi ichki muammolarga bog’liq bo‘ladi. Ushbu masalani o‘rganish, harbiy xizmatchilarning psixologik va ijtimoiy holatlarini, shuningdek, ularga qarshi samarali reabilitatsiya va jinoyatchilikni oldini olish choralarini ishlab chiqish zaruriyatini taqozo etadi.