O‘QUVCHI -YOSHLAR ORASIDA LIDERLIK JARAYONLARINI RIVOJLANTIRISHNING USULLARI. (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Ledirlik-maqsadlarga erishishda individumlar va odamlar guruhiga ishlash xissini uyg‘otish uchun ta’sir qilish qobiliyatidir. Ledirlik nazariyasi liderlikning qaysi xarakteristikalari ko‘proq samarali va nima uchun shundayligini aytib berishga harakat qiladi. Olimlar samarali liderlikning asosiy omillarini anglashda 3 ta yondashuvni qullaydilar: shaxsiy fazilatlar nuqtai-nazaridan yondashuv; xatti-harakatlar yondashuvi; va vaziyatli yondoshuv.