AXBOROT-KUTUBXONA RESURSLARINI RIVOJLANTIRISH (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Axborot-kutubxona resurslari zamonaviy jamiyatda muhim rol o'ynaydi. Ular nafaqat bilim manbai, balki madaniyat va axborot almashinuvi uchun muhim platformadir. Bugungi kunda axborotning tezkor tarqalishi va raqamli texnologiyalarning rivojlanishi axborot-kutubxona resurslarining sifatini va ko'lamini oshirish zaruratini tug'dirmoqda. Ushbu maqolada axborot-kutubxona resurslarini rivojlantirishning asosiy yo'nalishlari, muammolari va kelajakdagi istiqbollari haqida ma'lumotlar berilgan.