MAXSUS MATRITSALI KUCHAYTIRGICHLAR (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu tezis maxsus matritsali kuchaytirgichlarning (MMK) tuzilishi, ishlash printsipi va texnik xususiyatlarini tahlil qiladi. Matritsali kuchaytirgichlar zamonaviy elektronika va telekommunikatsiya tizimlarida ko‘p kirish-chiqish kanalli signallarni boshqarish va qayta ishlash imkonini beradi. Maqolada ularning matematik modeli, texnik parametrlar, ilovalari va kelajakdagi rivojlanish yo‘nalishlari yoritilgan. Tadqiqotda MMK’ning tibbiyot, sanoat, telekommunikatsiya va boshqa sohalardagi ahamiyati ko‘rsatilib, nanoelektronika, sun’iy intellekt va kvant texnologiyalari bilan integratsiya qilish orqali ushbu texnologiyaning istiqbollari baholangan.