TEZIS: MA’LUMOTLAR BAZASINI SHAKLLANTIRISHDA TEXNOLOGIYALAR PERSEKTIVALARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Hozirgi kunda inson xayotida MBda kеrakli axborotlarni saqlash va undan oqilonafoydalanish juda muxim rol o’ynaydi. Sababi jamiyat taraqqiyotining qaysijabxasiga nazar solmaylik o`zimizga kеrakli ma'lumotlarni olish uchun albatta,MBga murojaat qilishga majbur bo’lamiz. Demak,malumotlar bazasini tashkilqilish axborot almashuv texnologiyasining eng dolzarb hal qilinadiganmuammolaridan biriga aylanib borayotgani davr taqozasidir.