O’ZBEK MADANYATIDA AYOL MATONATINING O’RNI VA AHAMIYATI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada o’zbek madanyatida ayol matonatining o’rni va ahamiyati haqida so`z boradi. Ayol kishining naqadar nozik xilqat ekanligini bila turib uning matonati, sabr toqati, bardoshi, mehnatsevarligi kabi xislatlarini ham inkor etish noo`rin bo`lishi ayol istasa har qanday qiyinchilikni yengishiga doir hayotiy misol tirik guvohlaru, ana shu matonat sohibasi haqidagi kichik hikoya ham maqoladan joy olgan.