INGLIZ HAMDA O‘ZBEK ERTAKLARIDA G‘AROYIB HAYVONLAR VA QUSHLAR OBRAZI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada o’zbek hamda ingliz sehrli ertaklaridagi g’aroyib hayvonlar va qushlar obrazlarining differensial va analogik jihatlari comparativistik tahlil qilingan. Sehrli ertaklarning o’ziga xos badiiy jihatlari ikki tilda ham keng yoritilgan. G’aroyib hayvonlar va qushlar asosan ko’makchi obrazlar sifatida ikki xalq epic asarlarida keng qo’llanilagan.