NIKOH MUSTAHKAMLIGINI TA’MINLASHNING MA’NAVIY-MA’RIFIY VA PSIXOLOGIK IMKONIYATLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Nikoh mustahkamligi oilaviy barqarorlikning asosiy omillaridan biri bo'lib, uning ta'minlanishi jamiyatning rivojlanishi va farovonligi uchun muhimdir. Nikohni mustahkamlashning ma’naviy-ma’rifiy va psixologik imkoniyatlari, oilaviy munosabatlarning barqarorligini oshirishga xizmat qilishi mumkin. Bunday imkoniyatlar asosan har ikki tomonning o'zaro anglashuvi, hurmat, sevgi, murosa va qat'iyati bilan bog'liqdir.