VIRTUAL MUZEYLARNING TARIX TA’LIMDAGI AHAMIYATI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqola virtual muzeylarning tarix ta’limidagi ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Virtual muzeylar zamonaviy texnologiyalar yordamida tarixiy merosni saqlash, o‘rganish va keng jamoatchilikka taqdim etish imkoniyatini yaratadi. Ushbu platformalar orqali o‘quvchilar va talabalar tarixiy obidalar, san’at asarlari va madaniy meros bilan masofadan tanishish imkoniga ega bo‘ladilar. Virtual muzeylar nafaqat ta’lim jarayonini boyitadi, balki o‘quvchilarning tarixga bo‘lgan qiziqishini oshiradi, ularning analitik va ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantiradi. Shuningdek, pandemiya kabi cheklovli sharoitlarda yoki geografik masofa sababli an’anaviy muzeylarga bora olmaydiganlar uchun virtual muzeylar muhim vosita hisoblanadi. Maqolada virtual muzeylarning o‘quv jarayonidagi o‘rni, afzalliklari va ularni samarali qo‘llash usullari haqida so‘z yuritiladi.