BIOLOGIYA TA'LIMIDA INTEGRATSIYALASHGAN DARSLARNING MOHIYATI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqola biologiya fanini o‘qitishda integratsiyalashgan yondashuvni tahlil qiladi. Biologiyaning kimyo, fizika va geografiya bilan integratsiyasi orqali o‘quvchilarda chuqur bilimlar shakllanishi, ilmiy tafakkur rivojlanishi va amaliy ko‘nikmalar hosil bo‘lishi ta’kidlanadi. Maqolada axborot texnologiyalarining integratsiyalashgan ta’limdagi roli ham ko‘rib chiqiladi.