KONSEPTUAL METAFORANING MATNDAGI O‘RNI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Konseptual metaforalar inson fikrini, his-tuyg‘ularini va tushunchalarini ifodalashda, shuningdek, til orqali muloqot qilishda muhim rol o‘ynaydi. Ular tilni faqat axborot uzatish vositasi sifatida ishlatishdan tashqari, inson tafakkurini tuzilma va ifoda shaklida aks ettiradi. Konseptual metaforalar tilshunoslikda ko‘p yillar davomida o‘rganilib kelinmoqda, chunki ular matnning mazmunini chuqurlashtirish, o‘quvchining emotsional javobini yaratish va tushunchalarni aniqroq ifodalashda muhim vosita hisoblanadi. Ushbu maqolada konseptual metaforalar va ularning matndagi o‘rni, shu jumladan, ularning tilda qanday ishlatilishi va matnni qanday boyitishi haqida so‘z boradi.