ALIXONTO’RA SOG’UNIYNING HAYOTI VA TURKISTON TARIXIDA TUTGAN O’RNI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada XIX asr oxiri XX asr o’rtalariga qadar dastlab Chor Rossiyasiga keyinchalik esa Sovet hokimyatiga qarshi faol qarshilik olib boragan Alixonto’ra Sog’uniyning siyosiy, ilmiy faoliyati bilan bir qatorda diniy sahaga qo’shga hissasi o’ragniladi.