SUN‘IY INTELLEKTNING TELEVIZION TEXNOLOGIYALAR BILAN INTEGRATSIYASI: IMKONIYATLAR VA KELAJAK ISTIQBOLLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur maqola sun'iy intellekt (SI) texnologiyalarining televizion sohadagi qo'llanilishi, ularning foydasi va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari haqida to'xtaladi. Televizion texnologiyalar bilan SI integratsiyasi, ayniqsa, kontentni shaxsiylashtirish, ovoz va tasvirni tanib olish, ovozli buyruqlar va suhbat imkoniyatlarini rivojlantirishda muhim o'rin tutmoqda. Ushbu maqola sun'iy intellektning kontent yaratuvchilarga taqdim etayotgan imkoniyatlari, foydalanuvchilar tajribasini oshirish borasidagi o‘zgarishlar va sanoatni qanday inqilobiy o'zgartirayotgani haqida batafsil ma'lumot beradi.Shuningdek, maqolada SI yordamida real vaqtda kontent tahlili, reklama strategiyalarini takomillashtirish va auditoriyani chuqurroq anglash imkoniyatlari ham o‘rganiladi. Integratsiyalangan SI texnologiyalari tufayli televidenie sohasi qanday o‘zgarayotganligi, innovatsiyalar orqali sohaning raqobatbardoshligini oshirish va kelajakda qanday yangi imkoniyatlar yaratishi haqida xulosalar beriladi. Shu bilan birga, maqolada ushbu texnologiyalarning ijtimoiy va axloqiy masalalari hamda SI'ning ommaviy axborot vositalariga bo‘lgan ta’siri muhokama qilinadi