JONSON ALGORITMI VA UNING HOZIRGI TEXNOLOGIYALARDAGI O‘RNI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada Jonson algoritmining nazariy asosi, ishlash prinsipi va uning graflar nazariyasidagi o‘rni tahlil qilinadi. Jonson algoritmi salbiy og‘irliklarga ega grafdagi har bir tugun jufti orasidagi eng qisqa yo‘llarni samarali hisoblash imkonini beradi. Maqolada algoritmning asosiy bosqichlari, ya’ni Bellman-Ford va Deykstra algoritmlariga asoslangan ishlash jarayoni, qo‘llaniladigan ma’lumotlar tuzilmalari va hisoblash murakkabligi haqida batafsil ma’lumot beriladi