GEOMETRIK ALGORITMLAR: FUNKSIONAL TAHLIL YORDAMIDA FAZOVIY MASALALARNI YECHISH (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur maqola geometrik algoritmlar va funksional analizning o‘zaro bog‘liqligini o‘rganishga bag‘ishlangan. Geometrik algoritmlarshakllar, fazoviy ma'lumotlar va optimal tuzilmalarni tahlil qilishda asosiy vosita hisoblanadi. Funksional analiz esa matematik operatorlar, normali fazolar va metrik maydonlarni tadqiq qilish orqali geometrik algoritmlarni yanada kuchaytiradi. Maqolada Voronoy diagrammalari, konveks qoplamalar va Delaunay uchburchaklash kabi geometrik algoritmlarda funksional analiz tamoyillarining qo‘llanilishiga oid misollar keltirilgan. Ushbu integratsiya ilmiy va amaliy masalalarni yechishda yangi imkoniyatlarni ochadi