PSIXOLOGIK MASLAHATDA ISHONCHLI MUNOSABAT O'RNATISH MEXANIZMI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada psixologik maslahat orqali ishonchli munosabatlarni o'rnatish mexanizmlari tahlil qilinadi. Maqolada, ishonchli aloqalar o'rnatishning asosiy usullari sifatida aktiv tinglash, ochiq va samimiy bo'lish, empatiya, o'zaro hurmat va qo'llab-quvvatlash, sabr va bag'ishlanish, shuningdek, manipulyatsiyalardan saqlanish kabi psixologik yondashuvlar ko'rib chiqilgan. Bu mexanizmlar insonlar o'rtasidagi munosabatlarni mustahkamlashga va sog'lom, samarali aloqalarni rivojlantirishga yordam beradi. Maqola, psixologik maslahatning ahamiyatini va ishonchli munosabatlarning jamiyatdagi rolini yoritadi.