MILLIY KOMPANIYALARNING XALQARO BOZORLARGA CHIQISHIDAGI OMILLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu tezisda xo’jalik yurituvchi sub’ektlarning xalqaro bozorlarga chiqish xususiyatlari ko'rib chiqiladi. Muallif kompaniyaning tashqi bozorlarga kirish jarayonining asosiy tarkibiy qismlarini aniqlaydi. Tashkilot rahbariyatini xalqaro bozorlarni rivojlantirish jarayonini boshlashga undashi mumkin bo'lgan shartlarga alohida e'tibor beriladi. Bundan tashqari, ushbu maqolada xalqaro bozorlarga chiqishning asosiy strategiyalari yo'nalishi va ularning samaradorligini belgilovchi asosiy omillar ko'rib chiqiladi. Muallif tashkilotlarning yangi bozorlarga kirishi uchun asosiy strategiyalarni ularni qo'llashning asosliligi nuqtai nazaridan tahlil qildi.Bu ishda tashkilotlarning xalqaro bozorlarga chiqish elementlarini joriy etishdan oldin o‘z oldiga qo‘ygan maqsad va ustuvorliklarini o‘rganish muhim o‘rin tutadi. Bundan tashqari, eng ko'p qo'llaniladigan bozor tasniflari ko'rib chiqildi, ular kompaniyaning yangi bozordagi kelajakdagi pozitsiyasini aniqroq tushunish uchun foydalaniladi. Bunga asoslanib, muallif tashkilot potentsial rivojlanishi mumkin bo'lgan bozorni tahlil qilish uchun ishlatilishi mumkin bo'lgan eng muhim mezonlarni taklif qildi.