PSIXOLOGIYADA BAXT VA FAROVONLIKNI OʼLCHASH (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Baxt va farovonlik inson hayotining muhim aspektlaridan biri bo'lib, psixologiya sohasida bu tushunchalar uzoq vaqt davomida tadqiqot ob'ekti bo'lib kelgan. Baxt, ko'plab olimlar tomonidan "ijobiy emotsiyalar va o'z-o'zini qoniqtirish holati" deb ta'riflanadi, farovonlik esa kengroq tushuncha bo'lib, odamning umumiy psixologik, ijtimoiy va fizikal holatini o'z ichiga oladi. Ushbumaqolada baxt va farovonlikni o'lchashning psixologik metodlari va ularning inson hayotidagi o'rni haqida so'z yuritamiz