QASHQADARYO VILOYATI SANOATI RIVOJLANISHINING IQTISODIY GEOGRAFIK JIHATLARI (Yangi O'zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o'rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyati sanoatining rivojlanishining iqtisodiy geografik jihatlari, sanoat salohiyatini shakllantiruvchiasosiy omillar, xususan, tabiiy resurslar, transport infratuzilmasi, hududiy iqlim sharoitlari va demografik omillar bayon qilingan. Shuningdek, sanoat tarmoqlari, jumladan, kimyo, oziq-ovqat sanoati va boshqa tarmoqlarning hududiy taqsimlanishi va ularning iqtisodiy rivojlanishga ta’siri ko‘rib chiqilgan. Maqolada viloyatdagi sanoatning geografik taqsimoti va rivojlanish sur’atlari o‘rganilib, bu jarayonning iqtisodiy o‘sish va ijtimoiy barqarorlikka bo‘lgan ta’siri tahlil qilingan